28 Ekim 2011

Midnight in Paris



Aşk şehri deyince akla Paris gelir.Gitmesek de görmesek de biliriz,bu böyledir.Bu muhteşem şehri Woody Allen gözüyle izlemeye var mısınız? İşte filmden birkaç görsel:


Filmle ilgili genel bilgilere her yerden ulaşmanız mümkün.Konusuna ve 'kısa' görüşlerime şurada yer verdim.Göz atmak isterseniz buyrun

Şimdi ise ben biraz daha öveceğim bu filmi.Nitekim böyle kısa yorumlarla, kuru kuru güzel film izleyin mutlaka demelerle geçiştirilebilecek bir film değil.

Hayal gücü had safhada bi kere.Yıllar öncesine,edebiyat ve sanatseverlerin 'ahh,keşke o zamanlarda yaşasaydım ' dediği yıllara yolculuk ediyoruz.Eserlerini okuduğumuz,sevdiğimiz yazar ve sanatçılar film karakteri olarak çıkıyor karşımıza.


Kimler, kimler yok ki ? Hemingway, Zelda ve Scott Fitzgerald,Picasso,Salvador Dali,Luis Bunuel,.. vs vs...

S.Dali'yi Adrien Brody canlandırıyor.Bir rol bir insana bu kadar mı yakışır.Dahi adam Allen,oyuncu seçimi konusunda da profesyonelliğini konuşturuyor.


Filmle ilgili tek sıkıntım Adrien Brody'yi daha fazla izleyememek oldu.Onun dışında çok eğlendim.Gil ile birlikte yaptık sanki zamanda yolculuğu.O kadar keyif aldım.

Bir şehir bir insanın hayatını değiştirebilir,kararlarını gözden geçirmesine yardımcı olabilir.İşte Gil'in başına gelen tam olarak bu.Eminim siz de Gİl ile birlikte kendi hayatınızı gözden geçirip acaba ben olsam ne yapardım diye düşüneceksiniz.Tercihlerimiz Gil'den hiç de farklı olmazdı diye düşünüyorum.

Oyuncu kadrosunda ise öne çıkan isimler şunlar: Owen Wilson,Rachel McAdams,Adrien Brody,Carla Bruni.


Carla Bruni Fransızlara özgü İngilizcesiyle boy gösteriyor filmde,hem de tur rehberi olarak yer alıyor.Yahu,sen ne kadar mütevazı bir kadınsın böyle? Koskoca cumhurbaşkanı eşi, bir figüranın bile üstesinden geleceği bir  rolü kabul ediyor.Aferin ulan,harbiden takdir ederim ben bunu.

Çok yazdım,çok çizdim,çok övdüm...
İzleyin,mutlaka izleyin,izlettirin.


vee son olarak Woody Allen sen çok yaşa emi,daha çook çok filmler görelim senden bebeğim.Gerçekten ihtiyacımız var buna.öptüm bye!

Geleneksel Vizyon Filmleri Tanıtma Günü: Cuma

İşte yine geldi cuma,bakalım neler varmış vizyonda.

Anadolu Kartalları


Tür: Dram,macera,romantik
Yönetmen:  Ömer Vargı
Oyuncular: Engin ALtan Düzyatan,Özge Özpirinçci,Şevket Çoruh,Ekin Türkmen,Alper Saldıran,Hande Subaşı,İsmail Filiz,Çağatay Ulusoy

Türk Hava Kuvvetlerinden mezun olmaya çalışan bir grup gencin hikayesi anlatılıyormuş efendim filmde.Bir gençlik filmiyle karşı karşıyayız.Kadrodaki isimler hep tanıdık.Bana bir sinema filminden çok diziymiş gibi geldi.Zorlama olmuş sanki.Fragmana bakınca böyle hissettim ben.Yani gidip sinemada izlemeye değer bulmadım.İlk izlenimim böyle oldu.Oyuncuların hep dizilerde oynuyor olması sebebiyle böyle düşünmüş olabilirm ya da tamamen dandik bir yapım gibi geldiği için de böyle düşünmüş olabilirim.

Neyse çok yermeyelim,gidin izleyin Türk sinemasına can verin. Ama benim için 'tvde görürsem izlerim' listesine girebilecek bir filmdir kendileri.


In Time / Zamana Karşı


Imdb Puanı: 5.9
Tür: Bilimkurgu,gerilim
Yönetmen: Andrew Niccol
Oyuncular: Justin Timberlake,Amanda Seyfried,Alex Pettyfer,Cillian Murphy,Olivia Wilde

İnsanoğlunun belki de gerçekleşmesini en çok arzuladığı şey: ölümsüzlük. Yakın bir geleceğe yolculuk ediyoruz  filmle.25 yaşından sonra yaşlanmıyoruz,tabi paranız varsa.Kapitalizm her zaman var olacak mesajı da veriyor inceden.Buraya kadar bilimkurgu filmi.Gerilim nerden geliyor derseniz.Ulan adamın karısı,anası,kızı hepsi aynı yaşta.Esaslı bi gerilim filmi hem de.

Ya ben eminim birçok kişi Justin için gidip izleyecek bu filmi.Ama konu da güzel yani görülmeye değer bir film olduğu kanaatindeyim.

Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm


Behzat Ç sinema filmini uzun zamandır merakla bekliyordu hayranları.Diziyi hiç izlemediğim için izlemeyeceğim ben filmi.Bağlantılıdır mutlaka.Var ya bu diziyi de o salak Survivor Hakan mı ne vardı ya.İlk bölümlerde o uyuz oynuyor diye hiç izlememiştim.Sonra çıktı o diziden,ben de izlemediğimle kaldım.Halbuki çok güzel olduğunu söylüyor izleyen herkes.Bayağı seveni,takipçisi var.E haydi Behzat Ç. severler sinema hasılatına da yansıtsın madem sevgilerini.


Johnny english Reborn / Johnny English'in Dönüşü


Imdb Puanı: 6.8
Tür:Aksiyon,komedi,macera
Yönetmen: Oliver Parker
Oyuncular: Rowan Atkinson,Pierce Brosnan,Rosamund Pike,Gillian Anderson,Dominic West

Johnny English Çin başbakanını öldürmek isteyen bir suikast çetesine karşı mücadele veriyor bu sefer.Sadece Rowan Atkinson performansı için izlenebilir.Fragmanı bile eğlenceli daha ne olsun.

The Double / İkili Oyun

Imdb puanı:
Tür: Dram,Gerilim,Gizem,Suç
Yönetmen:Michael Brandt
Oyuncular: Richard Gere,Odette Yustman,Stephen Moyer,Topher Grace,Martin Sheen

Hiç tarzım olmayan bir film.Bu yüzden yorum yapmayacağım.Mutlaka beğenen olacaktır.Richard Gere'in hatrı var :) Sadece fragmana bakmanız yeterli olacaktır

Bu hafta da uuu beybi,kesin izlemeliyim dediğim bir film yok sayın seyirciler.Ne olacak bu sinemanın hali.Hep evde izliyoruz hep evde,Olmuyor ama böyle.

O değil de geçen aklıma şey geldi.Testere bitti mi gerçekten ya? (Jetonum sonradan düşüyor da benim)

Olamaz karşiiim,devam etmeli.Testere bitmez bitemez,Hepimiz Testereyiz!

21 Ekim 2011

Yeni filmler geldi hanıııım

Berbat bir haftanın sonuna geldik.Malum,ülkemiz adına iğrenç günler yaşıyoruz.Böyle zamanlarda herkes tepkisini belirtiyor.Gerek sanal ortamda,gerekse gerçek hayatta protestolar yapılıyor,yürüyüşler düzenleniyor.Herkes farklı bir şekilde gösteriyor tepkisini.Yapılacak bir şeyin olmaması mahvediyor insanı.Bense,sanal ortamda sessiz kalıyorum bu gibi durumlarda.Somut olarak sesimizi duyurmamız gerektiğine inanıyorum.Ha elbette ki,sanal ortamda da duyuracak insanlar seslerini; ama ne yazık ki bir faydası olmuyor.Büyük bir çaresizlik içerisindeyiz yediden yetmişe.Nasıl atlatırız,nasıl kurtuluruz bu durumdan,bilemiyorum.Açıkçası hiç ışık da göremiyorum,mevcut devlet adamlarında...Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.Şu anda askerde olanlara(ki kuzenim de bu gruba dahil) ise sabır dilemekten başka yapacak bir şey yok.

Ne zaman bir sıkıntım,üzüntüm olsa vuruyorum kendimi sinemaya.Yine öyle yapacağım.Bakalım bu hafta hangi filmler girmiş vizyona,inceleyelim:


Paranormal Activity 3



Imdb Puanı: 5.6
Tür: Korku,gerilim


Paranormal Activity çılgınlığı tam gaz devam ediyor.Testere serisine dönecek olay;ama onun kadar kaliteli bir yapım olmadığı da aşikar.3. filmde Katie'nin çocukluğuna dönüp,tüm bu olayların nasıl başladığına tanık olacağız.El kamerasıyla ve haliyle düşük bütçeyle çekme geleneği ise devam ediyor.Adamlar paraya para demeyecek kısacası.Eee adı üstünde 'PARAnormal' activity asdsfsdsghagafsf. iğrenç bi espriydi kabul tamam,vurmayın.


Conan



Tür: Aksiyon,Macera,Fantastik
Imdb Puanı: 5.3
Yönetmen: Marcus Nispel
Oyuncular: Rose McGowan,Ron Perlman,Rachel Nichols,Said Taghmaoui,Stephen Lang,Jason Mamoa

Conan'ın babasının ve köyünün intikamını almak için,canavarlarla -ya da her türlü kötü varlıkla diyelim,malum fantastik bir film- savaşını anlatıyor.Bizim Cüneyt Arkın filmleri tadında bir film olsa gerek :) Imdb puanı vasatın altında bir film olduğunu gösteriyor.Eğer izlenirse,sadece 3 boyutlu olduğu için izlenebilir.Hiç sevmiyorum ben 3 boyutlu filmleri ama tutkunları var,biliyorum.

Contagion / Salgın


Imdb Puanı: 7.2
Tür: Bilimkurgu,Aksiyon,Gerilim,Dram
Yönetmen: Steven Soderbergh
Oyuncular: Kate Winslet,Matt Damon,Jude Law,Marion Cotillard,Gwyneth Paltrow

Yine bir bulaşıcı hastalık.Tüm dünyaya yayılıyor,doktorlar çaresini bulmaya çalışıyor.Konu oldukça sıradan;ama kadro geniş ve sağlam.Kesinlikle bu kadroya bir şans verilir.Bilindik bir konuyu orjinal bir şekilde işlediklerine inanıyorum.Bu haftasonu izlenmesi gereken filmler listesine gönül rahatlığıyla eklenecek bir film.


Felaket Henry




Henry, okuldan nefret eder ve zor işleri yapmayı sevmez. Ödev yapmaktan, sebze yemekten ve öğretmeni Bayan Acuze'den hiç hoşlanmaz. Şeker yemeyi sever. Rock müzikten hoşlanır. . Kahverengi, kahküllü saçları vardır..Bir de kardeşi vardır… Henry şimdi beyazperdede, hem de 3 boyutlu olarak...

Türkiye'de 3 sezondur çizgi dizi olarak yayınlanan , ülkemizde ve dünyanın bir çok yerinde 80 adet kitabı basılan, yaramaz bir öğrencinin günlüklerinden yola çıkılarak yaratılan İngiliz yapımı komedi Felaket Henry'nin küçük yıldızları arasında Theo Stevenson, Ross Marron ve Scarlett Stitt yer alırken, Anjelica Huston ve Richard E. Grant büyükler kadrosunun göze çarpan oyuncuları...

Haftsonu için çoluk,çocuk ailece sinemaya gitmek isteyenler için ideal bir film.Buyrun çocuklarınızı bu tarz filmlere götürün.Küçücük küçücük bebeleri hiç anlamayacakları filmlere götürüp,çocuklara işkence etmeyin.Tabi bizim de seyir zevkimizin içine etmeyin sayın ebeveynler.öptm kib bye

İstanbul

Tür: Dram,romantik
Yönetmen: Ferenc Török
Oyuncular: Yavuz Bingöl,Padraic Delaney,Erdinç Olgaçlı,Rozi Lovas,Zsolt Anger

Başarılı bir profesör olan Janos 30 yıllık evliliğinin ardından orta yaşlı karısını genç öğrencisi için terk eder. Bu durum Katalin’i derin bir bunalıma sürükler. Çevresi, O’nu akıl hastası olarak düşünür ve Katalin, sakinleşmesi için bir hastaneye yatırılır. Kocası ve kızı, Katalin’in bu geçici çılgınlık durumunun sahte olduğunu düşünürler. Katalin hastaneden kaçar ve İstanbul’a gitmek gibi ani bir karar alır. İstanbul’da Katalin’in kaderi kendisi gibi bir yalnız bir adamla ile kesişir. “Halil”… Yeni bulunan aşk, kadının duygularını özgürleştirir ve kısa ömürlü de olsa hayatının baharını yaşar.
Türk Pasaportu

Adana Altın Koza Film Festivalinde yer alan bir film, 'Türk Pasaportu'. 2.Dünya savaşı dönemi Almanyasında,Türklerin Musevilere yaptığı yardımlar konu edilmiş.Belgelerle ve Musevilerin kendi anlatımlarıyla kurulan film,belgesel niteliği taşıyor.

Herkese iyi seyirler ve eğlenceli bir haftasonu diliyorum.


8 Ekim 2011

The Blair Witch Project

The Blair Witch Project / Blair Cadısı


Imdb Puanı: 6.3
Yapım: 1999,ABD
Tür: Gerilim,gizem,korku
Oyuncular: Joshua Leonard,Heather Donahue,Michael C. Williams


Blair Witch Project (ki kendisi Blair Cadısı olarak bilinir ülkemizde) birçok filme öncülük etmiş,oldukça gerçekçi bir korku/gerilim.Paranormal Activity ve ülkemizde çekilen Karadedeler Olayı filmlerinin bu filmden ilham aldığını söyleyebiliriz rahatlıkla.

Blair Cadısı,düşük bütçeyle ses getirmiş bir film.3 genç 'Blair Cadısı' mitini araştırmak üzere,ormana gidiyor.Çevrede yaşayan halkın görüşlerini toplayıp,belgesel hazırlıyorlar.Bu efsaneye inananlar var,inanmayanlar var;ancak her iki tarafın da ortak yönü Blair Cadısı'ndan ürküyor olmaları.İşte gençler de herhangi bir kayıt alabilmek ümidiyle el kameralarını alıp, giriyorlar ormanın derinliklerine.Yalnız bir uyarıda bulunayım.Kanlı,olur olmaz yerlerde aptal efektlerle insanı korkutmaya çalışan korku filmlerinden hoşlananlar hiç zahmet edip de izlemesin.Sevmeyecekler biliyorum.Başta da dediğim gibi,film düşük bütçeyle çekilmiş.Hiçbir efekt falan yok.Blair cadısını da göremiyorsunuz ayrıca.Zaten filmi de ürpertici yapan bu.'Bilinmeyenin' verdiği korku.Bana göre en etkileyici korku filmleri,korku unsurunun gözümüze gözümüze sokulmadığı filmlerdir.


Film baştan sona tedirgin ediyor izleyiciyi.Sanki siz de o ormanda onlarla birlikteymiş gibi hissediyor,acaba 'şimdi ne olacak' diye bekliyorsunuz.Gerçeklik hissi tatmin edici.Mantıksal birkaç hata bulmanız elbette mümkün,zira kusursuz film yoktur.Ama şuna emin olabilirsiniz.İzledikten sonra bir süre orman gezintileri yapamayacaksınız.Paranormal Activity gibi görünmeyen güçlerin hakim olduğu filmlerden hoşlanıyorsanız,onların ilham kaynağı olan bu filmi mutlaka izlemelisiniz.İyi seyirler.

Bu hafta vizyona girenler

Haftasonlarını sevmem için birçok sebebim var.Yani bunları saymama gerek yok herhalde.Tatil işte yahu,sevilmez mi? Tabi bir de vizyona yeni yeni filmler giriyor.Bakalım bu hafta hangi filmler girmiş vizyona diye,açtım baktım.Buraya da yazayım dedim.Ordan burdan okuduğum görüşler ışığında yazacağım yorumlarımı; çünkü ben henüz hiçbirini izleyemedim.Genel olarak izleyenlerce beğenilip beğenilmediğine ve konularına falan bakabileceğiz ancak.Ay çok uzattım lafı.

Real Steel / Çelik Yumruklar



Yapım: 2011,ABD
Imdb Puanı: 7.0
Tür: Aksiyon,bilimkurgu,fantastik,dram
Oyuncular: Hugh Jackman,Evangeline Lilly,Kevin Durand,Hope Davis,Anthony Mackie
Yönetmen: Shawn Levy

Klasik bir dövüş filminden farkı,burada devreye robotlar giriyor.2,5 metre boyunda 900 kg ağırlığında dev robotlar ringlere çıkıyor.Muhtemelen insanlar bunları eğitiyor,dövüştürüyor bunlar üzerinden para kazanmaya çalışıyor.İşte bu arada ailevi bazı mevzular da girer araya,dram da yaratılır.Bu filmin bunun dışına çıkabileceğini sanmıyorum.Beklentim de yok açıkçası.Nitekim,Hugh Jackman karizması ve Evangeline Lilly güzelliği için izlenebilir boş bir zaman diliminde.Yani sırf bu film için zaman yaratılmaz.Sinemaya da gidip izlemeye değer olmadığını düşünüyorum.Nete düştüğünde bile izlemeyebilirim zira birbirinin tekrarından öteye gidemeyen,bu hiç de özgün olmayan yapımlardan gına geldi.

Faces in the Crowd / Katilin Yüzü



Yapım: 2011,ABD,Fransa,Kanada
Tür: Gerilim,Korku,Psikolojik
Oyuncular: Milla Jovovich,Sarah Wayne Callies,Julian McMahon,Michael Shanks,Sandrine Holt
Yönetmen: Julien Magnat

Anna Marchant(Milla Jovovich) bir seri katilin saldırısından kurtuluyor kurtulmasına ama yüzleri tanıyamamaya başlıyor.Dolayısıyla katili görüyor ama hatırlayamıyor.Farklı ve ilginç bir gerilim filmine benziyor.Birazcık da David Lynch filmlerini anımsatıyor gibi.Kadro güzel.Konu da fena değil.Haftasonu için izlenecek ideal bir film bana göre.

Crazy Stupid Love / Çılgın, Aptal Aşık


Yapım: 2011,ABD
Imdb Puanı: 7.8
Tür: Dram,Romantik;Komedi
Yönetmen: Glenn Ficarra,John Requa
Oyuncular: Ryan Gosling,Steve Carell,Emma Stone,Kevin Bacon,Julianne Moore

Dışardan bakıldığında mükemmel bir hayata sahip olduğu sanılan bir adamın hayatı bir gün tepetaklak oluyor.Karısı tarafından aldatıldığını ve karısının boşanmak istediğini öğrenince yıkılıyor,sudan çıkmış balığa dönüyor.Flört etmekten anlamayan,uzun yıllar aynı kadınla beraber olmuş çocuklu bir adam.Ama bir gün çapkın bir adamla tanışıyor.Bu adam ona akıl hocalığı yapıyor ve onu değiştirmeye çalışıyor falan filan.Bir karakterin değişimine şahit olduğumuz filmleri seviyorum.Olduğundan farklılaşan ve bunu kısa süre içinde bir başkasının yönlendirmesiyle yapan karakterin değişimi bir dizi komiklikler çıkarır ortaya illa ki.Güleceğimiz,eğleneceğimiz bir film olduğuna kanaat getirdim ben.Yorumlar da fena değil.Haftasonu biraz gülüp,kafa dağıtmak isteyenler için güzel,popcorn'luk bir film

Shanghai / Şangay


Yapım: 2009,2010 / ABD,Çin
Imdb Puanı: 6.5
Tür: Dram,Gerilim,Gizem,Romantik
Oyuncular: John Cusack,Jeffrey Dean Morgan,David Morse,Ken Watanabe,Yun-Fat Chow

John Cusack ismini görür görmez merak ettim filmi.Konusunu falan her şeyi boşverin.Sırf John Cusack'ın o karizmatik sesi ve muhteşem oyunculuğu için izlenir bu film.Ama adettendir bahsedelim konusundan,Paul ikinci dünya savaşında Japonlar tarafından işgal edilen Şangay'a gider.Orada katledilen asker arkadaşlarının ölümü ile ilgili bir soruşturma yürütmektedir.Bu sırada bir kadına aşık olur.
Ayrıca filmin yapım yılına bakar mısınız ya? Niçin böyle geriden takip ediyoruz her şeyi anlamıyorum. 

Evet bu hafta vizyona giren filmler bunlar.Birini seçin gidin izleyin.Bol seyirli günler dileyerek sonlandırıyorum yazımı :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...