21 Ocak 2013

Weeds (2005-2012)


Weeds'le geçen yaz tanıştım.O günden beri bitmesin diye yavaş yavaş izlemeye çalışıyorum; ama ne mümkün!  Öyle bir yerde bırakıyorlar ki her bölümü, içimden bir ses ''Diğer bölümü de izlemeliyim, diğer bölümü de izlemeliyimmm!'' diye bağırıyor.Kısaca konusundan bahsetmek gerekirse:

Nancy Botwin, eşinin ani ölümüyle iki çocuğuyla ortada kalıyor.Çok dramatik oldu değil mi? Ama olaylar hiç de öyle sandığınız gibi gelişmiyor.Nancy, esrar satma işine bulaşıyor.O günden sonra da bu işten vazgeçmiyor.Banliyöde başlayan dizi farklı farklı bölgelere yayılıyor.Her sezon yeni bir dertle uğraşarak dizi sıkmadan ilerliyor.

8 sezon süren dizinin bu kadar tutmasının sebebi, konusundan ziyade özgün karakterleri.Şimdi onları tanıyalım:

Nancy Botwin
Esas kızımız Nancy Botwin'i Mary-Louise Parker canlandırıyor.Kim inanır bu kadının 1964 doğumlu olduğuna? Şahsen ben ilk gördüğümde ufak çaplı bir şok geçirdim.30'undan 1 yaş bile fazla göstermiyor.Ayrıca utanır insan böyle güzel olunur mu yahu! İzlemeye doyamıyor insan.Ekranlarda gördüğüm eeen güzel isimlerden biri kesinlikle.

Sarah Wayne Callies- Mary Louise Parker
Peki Sarah Wayne Callies'le olan benzerliklerine ne demeli? İkisini kız kardeş olarak izlemek istiyorum ben.Bu benzerlik değerlendirilsin!


Mary Louise'i bir kenara bırakıp, Nancy Botwin'e dönecek olursak, ilk birkaç bölümde rolüne pek ısınamadığını görüyoruz; fakat sonra bir açılıyor ki sormayın.Başına gelmedik şey kalmıyor.Tamam şimdi sıçtı, dediğiniz durumların bile içinden çıkabiliyor keskin zekası ile.E, tabi güzelliğinin ve fettanlığının payı da büyük.3 kelimeyle anlatırsak Nancy Botwin'i: bitch,bitch,bitch.

Andy Botwin
Nancy'nin ''brother in law''ı. Kaynı yani anlayacağınız.Kaynı nedir arkadaş ya.Diziden soğudum resmen şu an.Ölen eşinin kardeşi diyelim, uzun ifade olsun temiz olsun.
Andy, kardeşinin ölümünden sonra aileye destek için geliyor, bir daha da gitmiyor.Yengesine asılan, bi işe yaramayan, adi, aşağılık...yook lan, böyle tanımlayamıycam Andy'yi.Çünkü çok tatlı.Espri anlayaşına bayılacaksınız.Diziyi sevme nedenlerimden biri onun muziplikleri.

Silas Botwin
Nancy'nin büyük oğlu.Yalnız o sol üstteki fotoğrafı nedir ya, çocuğun en ılık çıktığı fotoğrafı seçmişim resmen.Zaten aşırı baby face, feminen bir yüzü var.''Ben gayim aslında.'' itirafını çok bekledim kendisinden dizi boyunca yalan yok.Efendim, Silas ailenin saf, temiz çocuğu sözün özü.Birazdan bahsedeceğim küçük kardeşinin tam zıttı.

Shane Botwin
İşte beklenen an..Ailenin psikopat çocuğu Shane'le tanışın lütfen.Yalnız dikkatli olun; çünkü Shane reis tam bir manyak.8 yıllık dizi boyunca, bir yandan da ''Bir psikopat nasıl yetişir?'' adlı belgeseli izliyoruz aslında.Küçük sidikli halleri de vardı arşivlerde.Ama rencide etmeyelim şimdi Shane reisi.Kocaman gözleri, olur olmaz çıkışları ve geçirdiği evrimle, Shane en sevdiğiniz karakter bile olabilir.Tabii diziyi izlerseniz.Bir saattir övüyorum burda, izlemeyi düşünün bence artık.

Stevie Ray Botwin
Aslında ondan bahsetmekle spoiler vermiş olacağız ama o kadar tatlı ki eklemeden geçemedim.İlerleyen sezonlarda Botwin ailesine katılacak kendisi.

Esas karakterlerimiz bundan ibaret.8 sezonluk bir dizide elbette ki birçok yan karakter mevcut.Hatta çok çook seveceğiniz yan karakterler de var.O yüzden ben esas karakterleri tanıtmakla yetiniyorum.Weeds bizim Türk televizyonlarında göremeyeceğimiz türden cesur bir dizi.Her bölümü yaklaşık 20 dakika sürüyor.Yapacak daha iyi bir şeyiniz olmadığı zamanlarda izleyip güzel vakit geçirebilirsiniz.
İyi seyirler.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...