19 Aralık 2011

Karen cries on the bus


Son zamanlarda izlediğim en iyi bağımsız sinema örneklerinden…Berlin Film Festivalinden bir film. Ayrıca Altın Koza'da da görücüye çıkmış kendisi.Zaten tam bir festival filmi.

Bağımsız sinema dendiğinde aklıma direkt Zeki Demirkubuz geliyor.Nuri Bilge, üzgünüm tatlım.Yüzlerce ödül de alsan bir Zeki Demirkubuz değilsin..

Bağımsız sinemaya hasta olduğumu söylememiş olabilirim; ama öyleyim! Bağımsız sinemada aradığım tek şey,oyuncuların kalitesi.Eğer karşımda rolünü yaşayan bir oyuncu varsa, o film saatlerce de sürse,ben izleyebilirim.Çünkü her şey o kadar gerçek,o kadar hayatın içinden oluyor ki..Bir hikaye anlatma peşinde bağımsız sinemacı.Gişe kaygısı yok,oyuncuların öyle çok bir maddi beklentisi yok.Hatta yeterli destek göremeyen birçok bağımsız sinema örneğinde, oyuncular para bile almadan oynamış..Para alsalar bile zaten öyle pek yüksek rakamlar olmuyor.


Hollywood filmlerindeki o ‘’kusursuz’’ tiplerin ötesinde herkes.Karakterleri, belki sadece ‘’merhabalaştığımız’’ bir komşumuzla, ya da içini dışını bildiğimiz bir arkadaşımızla özdeşleştirmemiz mümkün..Dertleriyle,neşeleriyle,kusurlarıyla ‘gerçek bir insan’ her biri.Hani belgesellerde izleriz ya bir hayvan türünü,bitki türünü vs… ‘İnsan’ türünü tanıtan belgeseller de işte bağımsız filmler oluyor bence.


Bahsettiğim her şey ‘Karen Cries On The Bus’ için de geçerli.İzbe bir otelde geçmesi yönüyle,bir an ‘ Bir Zeki Demirkubuz filmi’ yazacak bir yerlerde diye beklemedim değil. ‘Karen kocasıyla ilişkilerinin çoktan bittiğini,yalnızca kağıt üzerinde devam ettiğini düşünen bir kadın.Bitmiş bir ilişkiyi sürdürmek istemiyor doğal olarak ve evi terk edip bir otele yerleşiyor.(Bu olay Zeki Demirkubuz filminde olsa muhtemelen Karen:  ‘’Bak kızım,yolu yok çekeceksin,isyan etmenin faydası yok, KADER’in böyle..Yol belli,eğ başını usul usul yürü şimdi’’ derdi eheheh )


Zeki Demirkubuz,çık aradan ulan! Odaklanamadım bi’ türlü filme yahu.Yürü,defol git!
Heh,ne diyordum..Karen evinden uzaklaşıyor.Kendi ayakları üzerinde durabileceği bir hayat kurma umuduyla çıkıyor yola,yerleşiyor kötü bir otele.İş bulmak için uğraşıyor,bir sürü zorlukla mücadele ediyor.Açlıkla savaşıyor..Onun yaşında,vasıfsız biri için hiç de kolay değil iş bulmak çünkü..


Konuyu çok dağıttım üzgünüm,ama siz meseleyi anladınız.Bağımsız sinema severler,buyrun size film tavsiyesi: Karen Cries On The Bus.. Evet yazının ana fikri bu cümleydi.
İyi seyirler.

10 yorum:

  1. bu filmi görmedim. bu yazıya gelicem yine. çok seveceğim bi film bu. son yazımda adın geçiyo, ölesine sölemek istedim. bi yıl içinde önem verdiğim blogçulardan söz ediyodum.

    YanıtlaSil
  2. seveceğine eminim.
    aa çok sevindimm :) seviyoruz seni biliyosun di mi :)
    gel yine,hep gel :))

    YanıtlaSil
  3. Poliganum senden korku ve gerılım fılmı yorumlarını beklıyorum mesela bugunlerde gıdılecek guzel bır fılm tavsıye edeceğın fılm var mı?
    Ay büyürken uyuyamam mesela buna gıtmeyıde dusunuyorum guzele benzıyor.Korku fılmı değıl ama oyuncular ve konusu cekıyor sanırım.

    YanıtlaSil
  4. pekala korku filmi araştırması yapıp,izleyeceğim.ardından yorumlayacağım öyleyse :)
    sinemaya da gidemiyorum kaç haftadır :( ay büyürken uyuyamam'ı sinemada izlemeyeceğim sanırım.çok fazla dizi oyuncusu var çünkü filmde.tanıdık yüzleri izlemeyi pek sevmiyorum ben ya.hepsi de bir araya toplanmış.nete düştüğünde falan izlerim belki :)
    sherlock holmes izlenebilir ama bak.ona gitmeyi düşünüyordum.yorumlara da baktım.güzel diyorlar.ben de ilk filmi çok sevmiştim.ikinciyi de beğeneceğime eminim.tavsiye edebilirim o yüzden :))

    YanıtlaSil
  5. kac haftadır bende gıdemedım :( ama haftaya bır kız arkadasımla gıdeceğız,bu sefer ıkı fılm bırden ızlemeyı dusunuyoruz,Sherlock Holmes'ede tavsıyen uzerıne gıdebılırız tskkur ederım canım :)

    YanıtlaSil
  6. rica ederim tatlımm.ben de izliycem onu sinemada muhakkak :)

    YanıtlaSil
  7. Asking questions are in fact nice thing if you are not understanding anything fully, however this article gives good understanding even.
    My page sports betting

    YanıtlaSil
  8. Hello theге! Thiѕ is my firѕt visіt to уouг blog!
    We arе a grοup of νolunteerѕ
    and startіng a new projeсt in a communіty in
    the ѕаmе nіchе. Youг blοg ρгovidеԁ us useful іnformation to wοгk on.

    You hаve ԁοne a marνellous job!

    Heгe іs my webѕitе ... www.pitch-putt.com
    Also visit my blog post :: tower records

    YanıtlaSil
  9. Because the admin оf thіs ѕite іs woгκing, no hesitation vеry ѕoon іt wіll be well-known,
    due tо itѕ quаlіty contentѕ.


    Feel free tο νiѕit my ωeb blοg
    SEOPressor
    Also see my web page :: SEOPressor V5 review

    YanıtlaSil
  10. Write mοrе, thаts all Ι have to ѕay.
    Literally, іt ѕeems as thοugh yοu reliеd on the vіԁeо to make yоuг point.

    You cleaгly knοω whаt youre talkіng
    about, why ωaѕtе your intеlligеnce οn
    juѕt pоsting viԁeos to your sіte when you coulԁ be
    givіng us something informаtіve tο reаd?


    Also visit my page :: Get seo plugin

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...