3 Aralık 2011

Musallat 2: Lanet olası zenci


Overrated kelimesinden nefret ederim; ama bu filmi tanımlamak için seçilebilecek daha iyi bir kelime yok.
Haftalardır bir tanıtım,bir merak uyandırma çalışmaları.Her yerde afişler,fragmanlar çıkıyor karşımıza sürekli..
Zaten bu filmi insanlara merak ettiren şey ismi.Çünkü ''Musallat'' gerçekten Türk korku sinemasının başarısızlığına bir tepkiydi adeta.Etkilemişti izleyiciyi,gerek senaryosuyla,gerek oyuncuların performansıyla..Vardı elbet birkaç kusuru mükemmel diyemeyiz;ama umut vermişti bize.'Türkler korku filmi yapamıyor' tabusunu yıkmıştı.


''Musallat 2: Lanet'' ise Dabbe gibi,Semum gibi işte..Tek farkı isminde.Musallat ismini gören sinemaseverler meraklandı.Aynı kalitede bir filmle karşılaşacağız sandık.Bu yüzden heyecanlandık,meraklandık.Amaçlarına ulaştılar aslında.Bu filmin ismi yalnızca ''Lanet'' olsaydı kaç kişi merakla beklerdi sorarım size? Eh işte Türk korku filmi derdi herkes.Kalırdı bir köşede.Kısacası sevgili okuyucu, oyuna geldik!


Türkü Turan son dönemlerde sıkça çıkıyor karşımıza.Peki 'başrol' bu kız için biraz fazla değil mi diye düşündüm.Gerçekten de olmamış Türkü Turan.Arkadaşı ve sevgilisiyle diyalogları,anne-babasıyla olan diyalogları yapmacık.Ama durun yahu yüklenmeyeyim ben bu kızcağıza.Sevimli bir şey ve gelecek vaadediyor bence.Hatta bu filme çok bile! Yönetmen ise Alper Mestçi.Senaryo da yine kendisine ait.Yalnız ilk filmde senaryoda yardımcı olan bir isim daha var.Demek ki Alper'i yalnız bırakınca saçmalıyor.

Konusuna bakıldığında ilginç.İşlenişiydi fiyasko olan.Tam bir şeyler olacak diyorsunuz,birden düşüyor tempo.Tamam şimdi korkuyorum diyorsunuz,haydaa bu sefer de gülme isteği geliyor.Etkileyici değildi ya.Hani çok sevdiğiniz bir yemeği anneniz yapmaz da başkası yapar..Malzemeler aynıdır, pişiriş farklı..Yersiniz fakat ''Bir şey eksik bunda;ama ne?'' düşüncesiyle..İşte öyle bir şey...


Bu kadar eleştirmemin sebebinin büyük beklentilere sahip olmam olduğunu anlamışsınızdır umarım.Benim sinirimi bozan,tutulan bir filmin ismini kullanıp,onun meyvesini yeme çakallığı.Film Musallat'tan bağımsız tutulsaydı, yine söylerdim beğenmediğimi; fakat bu kadar eleştirmezdim.Bana göre Dabbe, Semum gibi filmlerden bir tık önde,ancak Musallat'la yarışamayacak kadar geride kalan bir film.


Hemen hafızama format atıyorum.Musallat dendiğinde benim aklıma hep,film boyunca izleyiciyi diken üstünde tutan; Burak Özçivitli,bilge yaşlı dedeli,zekice kurgulanmış o film gelecek.Musallat 2 mi? O da ne? Yeni mi çıkmış??

18 yorum:

  1. Tüh ya bende her yerde görmüş, merak etmiştim. Özellikle Musallat'tan dolayı ayrıyeten bir merak oluşmuştu ister istemez. Ama zaten onun üstüne çıkamadıysa vakit kaybetmeninde anlamı yok. Daha izlenecek çoo..k film var çoo..k:)

    edit: Halka'da ki Samara'dan bile Burak Özçivit kadar tırsmamıştım:)

    YanıtlaSil
  2. ya kesinlikle katılıyorum.Burak Özçivit gerçekten hakkını vermişti rolünün :) Samaranın saçlarla da yarışacak seviyedeydi nerdeyse saçları o zamanlar heheh :D

    YanıtlaSil
  3. Tırsıyorum ben bu Musallat türü filmlerden :)

    YanıtlaSil
  4. ah ahh bizde ne umutlarla beklemiştik! :) meğerse fiyaskoymuş desene. of gerçi haklısın "lanet" olsa adı hiç merak etmezdim bile ama sırf adından dolayı merak etmiştim.. neyse ben yine meraklandım gidicem ama biliyorum kat kat kötü ilkinden. keşke alper'i yalnız bırakmasaydıkk :)

    YanıtlaSil
  5. Bolat: ya açıkçası filmden sonra tırsıyor insan biraz.hani gece uyurken aklıma gelmedi değil :)

    Mia: evet canım bence öyleydi.Ahh Alper'i yalnız bıraktık suç bizde! :) Söyleseydi giderdik yardıma :) Sen yine de git izle tabi Mia'cım.insan merak ediyor.ben gitmeden önce de bir sürü kötü yorum okudum ama sinemada izlemezsem olmazdı.Alper yalnız kalmış falan ama baksana yine de ulaştı amacına ya :) herkes illa gidip izlicem diyor :D

    YanıtlaSil
  6. bu yorumu okuduğum iyi oldu çünkü haftasonu bu filme gitmeyi planlıyodum.sonuç: vazgeçtim:)

    YanıtlaSil
  7. Bencede Musallat filmi süper ötesiydi...en iyi baktigim filmlerden diyebilirim rahatlikla : ) Nasil sasirmistim sonunda...dedigin gibi tiken üstü izledik resmen! : )

    YanıtlaSil
  8. Blogdayaparımkariyerde: yine izlenebilir tabi ama aklında başka film varsa onu tercih edebilirsin bence :)

    viva: evet evet kesinlikle! :) aklımda sadece ilk film kalacak.ben ikinciyi unutmaya başladım bile :)

    YanıtlaSil
  9. ben izledim beğendim Musallat 2 yi. Ürktüm izlerken.Belki tvde izlesem bu derece ürkmezdim.:)

    YanıtlaSil
  10. açıkçası izlediğim gece hissettim etkisini biraz,inkar edemem.yusuf yusuf... :D
    birinciyi izledin mi bilmiyorum.izlemediysen mutlaka izle.kesinlikle onu daha çok beğeniceksin

    YanıtlaSil
  11. birincisini izlememiştim,tavsiyeni dikkate alıp izliyorum yakın zamanda :)

    YanıtlaSil
  12. ya ne fenaydı 1.si, kaç hafta etkisinden çıkamadım! tavsiye için teşekkürler

    YanıtlaSil
  13. hayal kırıklığı bu olsa gerek.

    YanıtlaSil
  14. 1.cisini az önce izledim,yine ürperdim :)

    YanıtlaSil
  15. ayy o cidden fenaydı ya.izlemeseydin keşke bu saatte :))

    YanıtlaSil
  16. Musallat 2 konusunda gereğinden fazla eleştiri yapıyorsunuz.Tamam eksikleri var ama etkiliyor insanı.Türkü Turan belki iyi değildi ama diğer oyuncuların hakkını yememek lazım.

    YanıtlaSil
  17. sevgili adsız,ilk filmle karşılaştırıldığında durum tam da benim belirttiğim gibi.hakkını yediğimi sanmıyorum.Diğer Türk korku filmlerinden önde olduğunu,ancak birinciden çok daha kötü olduğunu söyledim.birinciyi izledin mi bilmiyorum ama izlersen sen de göreceksin öyle olduğunu.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...