29 Aralık 2011

Mutlu Olmak Varken..- Mim

Sevgili deeptone ve biricit mimlemiş beni..Bak mimlenince de mutlu oluyor insan.Bunu da sayabilir miyiz bir madde olarak :)
Mim konusu: ''Karşımızdakini mutlu etmek için yapabileceğimiz 10 şey ''

1.Değer vermek: Gerçekten değer vermekten söz ediyorum ama..Zaten bir insana değer vermiyorsak etrafımızda bulundurmamalıyız onu.Hem bize hem ona zarar..

2. Korumak: Onu her ortamda korumak,arkasından laf söylenmesine müsade etmemek.Beni çok mutlu eden bir şey bu.Benim olmadığım bir ortamda bir arkadaşım savunuyorsa beni; O artık arkadaşım değil,dostumdur.

3. Özel günler: Doğum günü bunların başında gelir.Asla unutulmamalı.Bir de organizasyon yaparsanız tadından yenmez.

4. Sürprizler: Ufak sürprizler iyidir her zaman.Bir de kadınsa karşınızdaki,sürprizin boyutunun önemi yok.muhakkak mutlu olacaktır. ''Hey hadi x filme iki biletim var'' gibi mesela.ahh kulağa ne hoş geliyor

5. Yardım etmek: Diyelim ki takılıyor bir dersten herhangi biri, tesadüf bu ya siz de o derste çok iyisiniz.Oturun anlatın.Karşılığında mutlu olmaktan öte minnet duyacaktır size.Gözlerindeki ışıltıyı görmek paha biçilemez.

6. Anlayışlı olmak: Yoksa anlayışlı olabilmek mi demeliydim.Herkesin başarabildiği bir şey değil çünkü bu.En azından sevdiklerinize karşı anlayışlı olun.

7.Empati kurabilmek:  Zor zamanlar geçiren yakın bir dostun söylediği bir söz hemen kırmasın sizi.Hatta şu durumda bilin ki,sizden yeterli ilgiyi göremediği için söylüyordur o sözleri..Söylenen söz karşısında hemen alınıp ipleri koparmak yerine, bir düşünün bakalım 'Siz onun yerinde olsaydınız nasıl davranırdınız ? '

8. Neşelendirmek: Arkadaşınız sevgilisinden mi ayrıldı.Uzun zamandır evden çıkmıyor,salya sümük ağlıyor mu evde bütün gün? İşte bu aşamada devreye girmelisiniz,iyi bir arkadaşsanız.Çıkaracaksınız onu dışarı, evet evet göreviniz bu..Önce arayın güzellikle teklif edin dışarı çıkmayı.Bol bol kötüleyin karşı tarafı. ''Yeter yeaa, haftalardır ağladığın yetmedi mi,değmez onun için.Ohooo elini sallasan ellisi kızıııım'' deyin,gaza getirin..Ağlamaya devam ediyorsa..'Yok canım ya ben oturayım evde,iyiyim '' falan diyorsa yalan söylüyordur zaten.Dayanın kapısına çıkarın dışarı.Hava alsın,oksijen gitsin beyne biraz.Issız Adam,İncir Reçeli falan izliyordur o manyak evde.

9. Verdiğiniz sözü tutmak: Bu çok önemli.Sözün ne zaman verildiğinin bi önemi yok.Zaman aşımına uğratmayın.Verdiğiniz sözleri tutun.İnsanlar mutlu olmakla kalmaz,size saygı da duyarlar.Ekstra puan yani..

10.  Hmm mesela ona klasik filmler alın.Dvd olsun mümkünse.Afred Hitchcock yönetsin.Grace Kelly oynasın.Ya da kim oynarsa oynasın ya.Alfred yönetiyorsa sorun yok. Bu madde bencilce oldu biraz ,evet farkındayım..

Benim yazdıklarım sanki daha çok 'iyi bir arkadaş nasıl olur''sorusunun cevabı gibi oldu.ama zaten iyi bir arkadaş olursanız mutlu edebilirsiniz karşı tarafı.Aynı kapıya çıkıyor di mi ? Evet,evet...


Mimlediklerim:

malkurabiyesi
Kuul'umsu Kadın
charcoaloddity
Luna
simgee
greta
blackswan
Mia Wallace
10 kişi mimlemek gerekiyor bu arada :)

Son olarak başlığın açıklaması için buyrun

18 yorum:

  1. ben de seni mimlemeye gelmiştim poliganum ama geç kalmışım :) tüm maddelerine yürekten katılıyorum!

    YanıtlaSil
  2. ya ben de senin mim yazında seni mimlediğimi duyurmuşum.koptum kendime yaa :))

    YanıtlaSil
  3. Benim olmadığım bir ortamda benim bir arkadaşım savunuyorsa beni.O artık arkadaşım değil,dostumdur bu söze bayıldım :)
    ayrıca Afred Hitchcock fılmlerıde harıka olur,mutluluk zaten hayatımızdakı bu sekılde yasadığımız seyler değıl mı?
    cok guzel yazmıssın Poliganum :)

    YanıtlaSil
  4. evet biricit'im böyle ufak ayrıntılar mutlu ediyor insanı.beğenilmek de çok mutlu ediyor :)) Teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  5. Verdiğiniz sözü tutmak... Bence çok iyi bir detay :)

    YanıtlaSil
  6. ah sizi görmek iyi oldu :) böyle güzel bir mim başlattığınız için çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  7. hepsi de birbirinden doğru poliganum. yani bana bi şey kalmadı ama ben de yazmaya çalışıcaam hehe :)

    YanıtlaSil
  8. Mia'cım sen bulursun ya :))
    merakla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  9. Çok dogru tesbitler ve bende hepsine katılıyorum..Özellikle bir arkadaşın benim olmadıgım ortamda beni savunuyorsa, bu kısmını ne dogru ifade etmişsin. Varmı böyle birileri artık?

    YanıtlaSil
  10. benim en sevdiğim arkadaş tipidir bu ama aynı zamanda en çok özlemini çektiğim arkadaştır :) yani bir insanın hayatında en fazla bir tane olabilir böyle candan bir arkadaş gibi geliyor bana :) daha fazlası pek mümkün değil.kimse, kimse için kötü olmak istemiyor bir başka kimseyle çünkü..

    YanıtlaSil
  11. Olurdum oldumda, seviyosan arkasında durucaksın, yoksa dostluk arkadaşlık nerde kalır?

    YanıtlaSil
  12. evet kesinlikle katılıyorum.ben de böyleyim çünkü.savunurum dostumu.tutamam kendimi :)

    YanıtlaSil
  13. bunların hepsi gerçekten karşımızdakini mutlu etcek şeyler :) mim için de teşekkür ediyorum sevgili Poliganum üzerine düşünüp en kısa zamanda yazıcam :)

    YanıtlaSil
  14. ben teşekkür ederim greta'cım :)
    senin yazını da bekliyorum merakla :)

    YanıtlaSil
  15. sevgilim olursa terk edilirsem sana gelicem.
    :)

    YanıtlaSil
  16. deeep geeel :) çok güzel teselli ederim :)

    YanıtlaSil
  17. Bir insanı mutlu etmeyi çok iyi anlatmışsın:)Mim için de çok teşekkürler bakalım benden neler çıkacak??

    edit: Ay ilk Robin'in fotoyu görünce "Neler oluyor??" diye bir gözlerimi dört açtım. Sonra baktım yanda Ted, rahatladım:)

    YanıtlaSil
  18. rica ederim canım :)

    ted son bölümde mutlu etti ya robin'i.cidden takdir ettim arkadaşlığını.o yüzden onların fotoğraflarını koyayım dedim :)) yeni bölüm gelsiin artıııık :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...