24 Aralık 2011

Söz Uçar Yazı Kalır 2

Yılbaşı yaklaşıyor.Bana sorulduğunda her ne kadar sinir olsam da,yine de geri durmuyorum bu soruyu her önüme gelene sormaktan: ‘’Yılbaşında ne yapıyorsun?’’


Evet,benim arkadaşlarım plansız.Herkes kem küm etti.Evime gidicem diyen çıktı,dışarı çıkabilirim diyen çıktı,ayarla bi’ şeyler çıkalım yeaa diyen çıktı.Ayy bi de benden bekliyorlar hep plan işini,bu ne çakallıktır arkadaş? Ben, arkadaşın zeki,çevik aynı zamanda organizatörünü severim..



***

Yılbaşı yaklaştıkça ortaya çıkan tipler var bir de. Bunlar ‘ben yeni yılı kutlamam,hep batı özentiliği bunlar’cılar oluyor.Bütün yıl pusuda beklediklerini,aralık sonlarına doğru mağaralarından çıktıklarını, milletin de bunu kutlamamasını sağlamayı kendilerine ulvi amaç edindiklerini düşünüyorum artık. Yok efendim bir hıristiyan kurban bayramında koyun kesiyor mu ki ben çam ağacı süsleyeyim.Evet bunu söyleyeni bile duydum.Kısa süreli olarak error verdim duyunca ama şimdi iyiyim.

Yahu derdin ne canımın içi? Tamam sen kutlama.Senin için diğer günlerden hiçbir farkı olmasın,eyvallah.Senin tercihin o.Ama kutlayanları niye dinsiz ilan etmeye çalışıyorsun? Ne kadar insana çam süsletmezsen, bu bonus sevap olarak mı yansıyacak hanene ? Töbe töbee ya,zorla sinir ederler insanı.


***


Son zamanlarda sürekli makyaj videoları izliyorum.Makyaj konusunda beceriksizim.O kadar heves yapıyorum bir ürünü alırken,kullanmaya üşeniyorum sonra..Amaan şimdi kim uğraşacak o fondöteni sürmekle.Hadi onu sürdün diyelim.Pudra da sürmek lazım.Hadi pudrayı sürdün ee bunun allığı var,kalemi var,rimeli var.ohooo...diyorum ve muhtemelen sivilce gibi bi şeyler görürsem yüzümde kapatıcı falan sürüp çıkıyorum.Bi de dudak koruyucu..Bu yani benim makyaj anlayışım.Biraz hevesleneyim diye izliyorum şu videoları.İşte ŞU kızcağız sağolsun,yardımı dokundu.Heves yaptım ya.Çok da şeker bi' şey.O makyaj yapıyor,ben izliyorum.
Sizin de tavsiye edeceğiniz videolar varsa,bekliyorum tavsiyelerinizi.

19 yorum:

  1. Tavsiyem eyeliner, rimel ve allık ya da hafif allık ve ruj. Ben ilk bölümü tercih ederim genelde ve en fazla 5-6 dakikamı alıyor:) Fondoten, pudra falan çok ağır günlük makyaj için zaten gereksiz de gibi de bence:S

    YanıtlaSil
  2. evet yaa bence de günlük makyaj için gereksiz fondöten :S
    ya sorma bi de beceriksizim :D eyeliner çekiyorum yamuk oluyor :D bi de dersim sabahsa zaten hiç uğraşamıyorum :) çok erken uyanmadığım günlerde senin gibi yapıyorum ben de.ama eyeliner dışında.onun yerine siyah kalem kullanıyorum :))

    YanıtlaSil
  3. 'Yok efendim bir hıristiyan kurban bayramında koyun kesiyor mu ki ben çam ağacı süsleyeyim' diyen insanlar varya asıl onlar yılbasını kutluyorlar ciddi diyorum bak.Bunun inancla ılgısı yok yenı bır yıla gırıyorsun sonucta ınsan eğlenerek güzel bı sekılde gırmek ıster,çam ağacı susluyorum ben cunku hosuma gıdıyor ustune değişik susler koyuyorum dınden mı cıktım sımdı ben.Çok musluman gecınen ınsanlar once dedıkodu yapmayı,kul hakkını yemeyı bıraksınlar benım gorusum :) sınır oldum,benım cevremdede o sekılde ınsanlar var kutlamam dıyorlar ama cokda guzel kutluyorlar.
    Makyaj vıdeosu hıc ızlememıstım,sayende su an ızledım :) ben doğal makyajdan yanayım abartılı ınsanı daha yaslı gosterıyor.Ama makyaj gerektıren yerlere gıdıldığındede makyaj yapılmalı.

    YanıtlaSil
  4. aynen biricit.çok sinir oluyorum ben de..

    ben yılbaşı ruhunu çok seviyorum.her yer süsleniyor.rengarenk çamlar vs... içim açılıyor yahu mutlu oluyorum ötesi var mı :) her yerde niye 'kutlamam,kutlamam' diyorlar anlamıyorum.tamam kutlamazsan kutlama ama gözümüze niye sokuyosun..

    katılıyorum,makyaj doğal olmalı kesinlikle.ben de izleyip izleyip ilham alıyorum işte :) küçükken de çok severmişim makyaj yapanları izlemeyi :))

    YanıtlaSil
  5. ben çam ağacına bayılırım valla :) ama bu sene yılbaşımız çok kötü geçicek ondan hiç hevesim yok :(

    ayrıca makyaj videolarına bayılıyorum!!

    YanıtlaSil
  6. aa neden kötü geçecek ki Mia'cım..yoksa evde kalmak zorunda olanlardan mısın :)) ama sizin aile de çok eğlenceli yahu.evde de olsan güzel geçer bence, öyle düşünme :)

    YanıtlaSil
  7. hiç kutlanmaz mı değil mi yılbaşı. sevgililer gününe gıcık olanlar da var.
    :)

    YanıtlaSil
  8. hahaha di mi ya bi de onlar var :D gerçekten komikler :)

    YanıtlaSil
  9. yılbaşı heycanı yaşamayanların içi geçmiş yahu! Aylar öncesinde dilekler evrene mesajlar başlamıyo mu? o günü özel kılan yeni bi' yıla, yeni 'bi başlangıça, yepyeni umutlara adım atıyo olmamız değil mi? Giyilen ve uğuruna inanılan kırmızı iç çamaşırı -:)- minik hediyeler, özel bi'yemek, sevdiğin insanlar, ister evde ister dışarda kutlamak gibisi var mı? peh! :)

    P.s: hayatımda hiç fondoten kullanamadın, fondoten özürlüyüm sanırım, makyajım; allık,rimel,eye-liner ve ruj dan ibaret.

    YanıtlaSil
  10. ben de yılbaşı süslemelerine bayılıyorum. Çam ağacı vs bence çok güzel. sevmeyen kutlamasın ama biz kendi aramzıda eğleneceğiz bu sene de:)

    YanıtlaSil
  11. Kuul'umsu Kadın: Tabii ya :) ister evde olalım ister dışarda kutlayalım.mutlu oluyoruz neticede.gerçekten de içleri geçmiş onların :) hadi bunu yaşlılar yapsa neyse de genç yaştaki insanlar böyle düşününce üzülüyorum onlar adına ben :)

    nini: iyi eğlenceler diliyorumm :))

    YanıtlaSil
  12. Makyaj yapmayı seviyorum ama videolarını izlediğim pek söylenemez.Youtube da kuzenim bir kaç güzel makyaj videosu göstermişti ama adını hatırlayamadım şimdi.

    YanıtlaSil
  13. bazıları cidden çok iyiler ama ya.özendiriyorlar yani :)

    YanıtlaSil
  14. Bende çok seviyorum yeni yıl heyecanını, o ışıltılar, o renkler, o kahkahalar. Sevilmezmi yılbaşı ya :)

    YanıtlaSil
  15. bende aynı durumdayım :( büyük ihtimal evde çiğdem çitlicem.makyaj için şöyle bişey önerebilirim eğer göz makyajını ağır yaparsan rujun daha açık tonlarda olmalı bunun tam tersi de geçerli koyu renk ruj sürünce göz makyajın hafif olmalı :)

    YanıtlaSil
  16. biricit'im teşekkürler :)

    malkurabiyesi: evde olmak da iyidir ya :)
    evet güzel bir tavsiye.her tarafa ağırlık verildiğinde palyaço gibi oluruz yoksa di mi,haklısın :)

    YanıtlaSil
  17. deeptone: cevaplıyorum,hmm zor sanki azıcık heheh :)

    Aslı: valla sevmeyenler var ya.bugün konuşuyordu birileri.kulak misafiri oldum :P hiç özel bi şey yapmicam diyodu.televizyonda yılbaşı özel programı falan görürse onu bile izlemicekmiş.aynen böyle dedi ya koptum :D

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...