14 Nisan 2012

Yeraltı Günlüğü


Umutsuz bekleyişin bilmem kaçıncı günündeyiz.Böyle 'açlık grevi' haberleri gibi oldu farkındayım.Yakında onu da yapabilirim zaten.

13 Nisanda tüm illerde gösterime gireceğini sandığımız,benim bir önceki yazımda ne derece sabırsızlıkla beklediğimi beyan ettiğim ''Yeraltı'', bugün yalnızca 3 şehirde gösterime girdi.4 Mayıs'ta diğer illerde gösterime girmesi 'bekleniyormuş'.Garantisi yok yani.Neymiş efendim,talepte bulunacakmışız.O zaman gelirmiş.''Abi elini ayağını öpeyim getirin şu filmi' mi diyelim? Hayır bu çaba niye? Neden seviyesi yerlerde olan yapımlara kolaylıkla ulaşabiliyorken, kaliteli yapımlara ulaşmakta zorluk yaşıyoruz.Anlayamıyorum ben bunu.Oysa hayalim bu değildi.İlk gün izleyecektim.Şu anda da zevkle kritiğimi yazıyor olacaktım.

Bugün ders bitiminde heyecanla sinemanın yolunu tutan bu şahsın (ben oluyorum o ) yaşadığı hayal kırıklığını burada dramatize ede ede anlatırdım ama yapmayacağım; çünkü sinirim hayal kırıklığımdan ağır basıyor şu anda.Öfkemi kusacağım anlayacağınız.

Filmin çekimlerinin başladığını duyduğumda ben de başladım heyecanlanmaya.Ocak ayıydı yanlış hatırlamıyorsam.O günden itibaren ''Ne zaman biter çekimler,ne zaman girer gösterime acaba?'' gibi sorulara cevap aradım durdum.13 Nisan tarihini duyunca inanılmaz sevindim.Büyük gün geldi çattı; ama tabiri caizse kapı duvar!

Film aşağılama huyum yoktur; ancak dayanamayacağım kusura bakmayın.Saçma salak,seviyesiz,basit,dizi-film kıvamındaki, sinemasal açıdan hiçbir değeri olmayan filmlerin gösterilip gösterilmeyeceği konusunda tereddüte düşmeyen sevgili taşra sinemaları, niçin söz konusu kaliteli bir film olunca ''Getirsek mi acaba lan bu filmi'' ikilemini yaşıyorlar? Niçin her şey bu kadar ticari olmak zorunda? Niçin sinemadan bi bok anlamayan adamların kontrolü altında bizim film izleme hakkımız? Niçin onların cebine girecek para miktarı düşük olacak diye bizim gerçek film izleme şansımız elimizden alınıyor?

3.sınıf korku ve komedileri destekleyen sinema salonlarıyla mı gelişecek bizim sinemamız? Tabi 'show must go on' di mi... Hepinize iyi seyirler(!) diliyorum.

24 yorum:

  1. hayfanfanii.blog.spot çalındı. oldu http://birhayfaningizlidefteri.blogspot.com/ buraya beklerim.:)

    YanıtlaSil
  2. yazdıklarına tamamen katılıyorum!

    YanıtlaSil
  3. Bu sıklıkla yaşanan bir şey. İstanbul dışında yaşayan bazı arkadaşlarımda çok dertli bu konuda. Siz çok şanslısınız diyorlar. Lütfen üzülme Polim ya, tamam çok can sıkıcı ama :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canım haklısın.ama böyle çok sevdiğim filmlerde yaşadığımda bu durumu isyan edesim geliyor.yok tatlım üzülmüyorum şu an.birkaç hafta daha beklicez artık ne yapalım.yazdım rahatladım durumu söz konusu yani :)

      Sil
  4. Canım hayal kırıklığını tahmin edebiliyorum :( Ben aynı durumu istediğim kitabı bulamadığım zaman da yaşıyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle Ahucum.çok istediğim bi şey olmayınca üzüntüden çok sinirleniyorum. üstüne sabırsızlık da eklenince daha da kötü oluyo :) ama sinirim anlık oluyo neyse ki.sonra geçiyo :)

      Sil
  5. hay allah üzüldüm ama senin için.
    izliycem ben de daa.

    YanıtlaSil
  6. Yaw gurban, azr talep meselesi.
    Bambaşka bir konu ama artık orjinal film bulmaktada zorlanıyoruz. Arkadaki sesler tamamen silinmiş berbat dublaj filmi seyretmek zorundamıyım arkadaş.

    Sinirli anne Çiğdem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. di mi ya o da sorunlarımız arasında.ben de nefret ediyorum dublajlı filmlerden.internet sitelerinde bile çoğunlukla dublajlı filmler oluyor.
      bak ben de sinirlendim şimdi :)))

      Sil
  7. pek bakmıyon galiba bloguma bitmedi mi daa vizeler.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bitti bitti deep :)) geziyorum da bu aralar biraz bakamıyorum buralara pek ehe :) ama bugünden itibaren tamamen döndüm.bu sefer kesin :) hatta şimdi sana geliyorum :))

      Sil
  8. nerelerdesın tatlım mımledım canım senı:)dızıler mımı:P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sınavlar bitince gezeyim biraz dedim canım.pek nete girmiyodum ama geldim artık :))
      ayy dizi mii hemen bakıyoruuum :))))

      Sil
  9. bi filmi sırf az sinema salonuna girdi diye kaçırmıştım ah ah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bizim şehirde hala vizyona girmedi mia'cım.dertliyim kederliyim:)

      Sil
  10. yeraltını yazmıştım da.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaa ya evet:))) gördüm,okudum,kıskandım :))

      Sil
  11. Yeni post girmemişsin. Bloguma girmişken sana da bakayım dedim ama :)) Bari merhaba diyip öyle gideyim :) Öpüyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aa canım çok tatlısın :)) merhabaaa :) çook öptüm :*

      Sil
  12. İnsan yaptığı şeylerden çok yapmadıkları için pişman olur, derler ya hani... Bu filmi düşündüğümde hep o geliyor aklıma.

    Çünkü bu filmde oynayabilirdim ve burada oynamak yerine tatilimi eve giderek geçirmeyi tercih ettim. Tamam figüran olacaktım, tamam tek bir repliğim de yokto, restoranda arkada yemek yiyip sohbet eden iki kızdan biri olacaktım ama o insanlarla birlikte böylesine kaliteli bir yapımda yer almış olacaktım... Hayatımın son sömestrına denk gelmeseydi kesin oynardım. Ya da bir kelime repliğim bile olsa oynardım.

    Ama oynamadım ve pişmanım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle hoşgeldin, sıkı bir sinemasever daha kazandı blogum :)
      ahh çok güzel bir fırsatmış gerçekten.sadece Z.Demirkubuz'un setinde olmak bile heyecan veriyor; ama kısmet değilmiş.Daha ne fırsatlar çıkar karşına kim bilir, üzme kendini :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...