21 Kasım 2011

11-11-11

Vizeler bitti,stres bitti,çalışma bitti.yaşasın özgürlük.Gelsin filmler,diziler,kitaplar…

Dün son sınavımı da atlatıp geldim eve,ay ne yapacağımı şaşırdım.Utanmasam tv izlerken,bilgisayardan film açıp aynı zamanda da kitap okurken,müzik dinleyecektim..O derece açım yani.Ama bir hafta ya,tam bir haftadır psikopat oldum ders ders ders…Şimdi bitince çalışma derdi,böyle şaşırdım ne yapacağımı.
Hemen açtım indirdiğim filmlerden birini.Başladım izlemeye.Ders çalışırken kendimi şu şekilde kandırdım hep: Açıyordum ders çalışmaya başlamadan önce bir film sitesini.Seçiyordum filmi,ben ders çalışırken o iniyordu.Haftaya izliycem bunu avuntusuyla çalışıyordum derslerime.Acıdım bak kendime şimdi,zavallı ben..

Başladım film izlemeye demiştim değil mi,evet..Siftahı 11-11-11 filmiyle yaptım.İyi bir başlangıç olmadı; ama merak ediyordum filmi, merakımı gidermiş oldum en azından.Haydi kısaca inceleyelim,ayıp olmasın:

11-11-11



Imdb Puanı: 4.2
Yapım: 2011
Oyuncular: Timothy Gibbs,Michael Landes,Wendy Glenn

Konusu kısaca öyle:  Joseph karısını ve çocuğunun ölümü ardından yaşamdan hiçbir beklentisi kalmayan,hiçbir inanacı olmayan bir adam.Bir gün babasının çok hasta olduğunu öğreniyor ve Barcelona’ya,babasının ve kardeşinin yanına gidiyor.Babası ve kardeşi kendisinin aksine oldukça inançlılar.Rahiplik yapıyorlar hatta.Joseph 11.11 i keşfediyor bir süre sonra.Her yerde bunu görmeye başlıyor.Örneğin ailesindeki ölümlerin bu saatte yaşandığını kaşefediyor.Rastlantısal olarak her yerde yine 11.11’i görüyor ve artık bunun bir işaret olduğuna inanmaya başlıyor.

İnsanların aklındaki 11.11.2011’de ne olacak acaba düşüncesinden maddi çıkar sağlama amaçlı bir film.Türk korku/gerilim filmlerini eleştiririz ya hep,neden biz güzel korku filmi çekemiyoruz ya deriz? Hah,işte bunu kendinize dert edindiyseniz,hiç üzülmeyin.Açın bu filmi izleyin,bizimkilerden çok daha beter olduğunu göreceksiniz.Oysa ben Dabbe’yi izledikten sonra, ‘’Tamam,bu saçmalıkta son nokta.Adamlar yapmış abi,bundan saçmasını yapmak imkansız.Tek benzeri Dabbe 2 olabilir’’ demiştim. Yanılmışım..

Yapmacık diyaloglarla dolu,iğrenç müziklere sahip,bir de üstüne korku filmi klişeleri eklenmiş bir film.Efektlerle korkutmaya çalışıyor misal.Ulan karşıma aniden çıkıp cööö desen de korkarım ben.Efektle korkutan filme korku filmi mi derim ben,peeh.
Bir de deli bulunur ya korku filmlerinde.Ay bu konuda 13.Cuma'daki 'Crazy Ralph' i tek geçerim.Dublajlı izlemiştim bir de.Adam mutfak dolabından çıkıyor,artık nasıl girdiyse eve..Lanetlendiniiiiissss,heppiiniss lanetlendiniiisss diyerek çıkıyor evden,biniyor bisikletine uzaklaşıyor.Off,unutamadığım anlardandır yani.Adamın kafaya bakar mısınız?Sana ne be amca,sen ne diye heder ediyosun kendini.Bırak,git balık tut,emekliliğini yaşa.

Hahah :D işte meşhur Crazy Ralph.

Bu filmde de var böyle bi manyak.Adı da Javier.Görünce direkt 13.cuma'daki o amca geldi aklıma.



Timothy Gibbs’ten bahsedelim biraz.Kendisi başrolde,Joseph karakterini canlandırıyor. Max Payne severler hemen tanıyacaktır.’Max Payne 2’ oyununda onun yüzü kullanılmış.Ahh,az mı oynardım Max Payne’i ya.Görünce bi mutlu oldum.Sırf bu yüzden devam ettim aslında filme.Müzikler falan Max Payne müziklerine benziyordu zaten.Bir de Max’ciğim konuşurdu böyle kendi kendine,bir bölümden diğerine geçerken..Joseph de kendi kendine konuştukça Max Payne çağrışımı tavan yaptı bende.Onun da karısı ve çocuğu ölmüştü yanlış hatırlamıyorsam.Ulan elalem Sims oynar,ben Max Payne oynuyormuşum,deli miyim neyim.Kapatıyorum Max Payne muhabbetini,yeter..Max Payne 3 noldu bu arada ya,çıkmadı mı daha?

***

Sevmediğim filmler hakkında yazmayı sevmem.Genelde beğendiğim,çok hoşuma giden filmler hakkında yazıp çizmeyi severim ki okuyan olursa tavsiye olsun diye.Bunun hakkında da yazdım.Bir de olumsuz kritiğimiz bulunsun kenarda.Zahmet edip izlemeyin,ben yaptım siz yapmayın aman diyeyim…

5 yorum:

  1. senin blogunu çok seviyorum bilesin :)

    YanıtlaSil
  2. canım canım çook teşekkür ederim :)
    ben de bayılıyorum bloguna.yeni yazını görünce böyle bi seviniyorum falan :)

    YanıtlaSil
  3. izlememiştim henüz taam izlemeyim.

    hadi ne zamandır istediğin oldu artık özgürsün.
    izleyince yazarsın bol bol.
    :)
    kitapları da müzikleri de yaz ama.
    :)

    YanıtlaSil
  4. ah evet onları da yazmalıyım,haklısın :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...