10 Mart 2012

Peeping Tom


Imdb Puanı: 7.8
Yapım: 1960 / İngiltere
Tür: Psikolojik / Gerilim
Yönetmen: Michael Powell
Oyuncular: Carl Boehm, Anna Massey


''Do you know what the most frightening thing in the world is? It's fear...''

Mark,bilimadamı olan babası tarafından küçükken korkunç bir deneye tabi tutulmuş.Babası tarafından bir deney faresi gibi kullanılan Mark'ın korkuya karşı verdiği tepkiler bir kamerayla her an görüntülenmiş.Gelecekte ise ortaya insanları kullanarak kendi deneyini yapan psikopat bir katil çıkmış.


Yalnız Mark öyle sıradan katillerden biri değil.Dışardan bakıldığında kendi halinde utangaç bir adam gibi görünen Mark'ın her an yanında taşıdığı kamerasıyla, öldürdüğü kadınları görüntülediğini kimse tahmin edemiyor.Çocuksu tavırlarının ,masum yüzünün ve utangaçlığının arkasına sığındığında kimsenin kendisinden şüphelenmediği korkunç bir canavara dönüşüyor.Tek amacı ise kurbanlarının yüzündeki korkuyu görüntülemek...


Yönetmen Alfred Hitchcock'tan oldukça etkilenmiş görünüyor.Eh o dönemde yaşayan bir yönetmen olsaydım ben de etkilenirdim elbet.. Hitchcock filmlerindeki tedirgin edici atmosfer bu filmde de hissediliyor.En çok da Hitchcock'un Rear Window filmine benzetiliyor.İkisinin de ortak noktası 'gözetleme saplantısı' olduğu için olsa gerek... Bir Hitchcock filmi olan Psycho'yla da aynı yıl gösterime girmiş.Yalnız Psycho ile benzerlik taşımıyor bana göre.

Bu kadar eski bir film olmasına rağmen hala izleyenlerin takdirini kazanıyorsa, diyecek pek de bir şey yok demektir.Korku beklentisiyle izlemeyin yalnız.Psikolojik yanı daha ağır basan bir gerilim olarak düşünüp izlemeye başladığınızda, beklentilerinizden fazlasıyla karşılaşacağınıza eminim.İyi seyirler.

16 yorum:

  1. izlenmesi gereken yapıtlardan gibi görünüyor, bulabilirsem nette izleyeceğim tşkler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle izlenmeli.hemen link vereyim http://www.izlebizle.net/kadin-katili-filmini-izle.html :))

      Sil
  2. Alfred Hitchcock zaten korku sınemasının ustadıdır herkes ondan esınlenmıstır kesınlıkle:) bu fılmı bende ızlerım guzele benzıyor saol canım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canım haklısın.bugün bile etkileri görülüyor :) sen beğenirsin bunu canım :)

      Sil
  3. tam benlik, bunu hep ertiledim nedense. a.hitchcock sever olarak bunu da izlemeliyim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. A.Hitchcock filmlerine benzemesi bile yeterli izlemek için değil mi :)) iyi seyirler diliyorum Buketçim :)

      Sil
  4. Bu filmi okuduğumda aklıma bir sürü başka film geldi. Mesela fazla ilgisi yok ama, Hitchcock Arka Pencere, dediğin gibi, Sapık. Birde nerden aklıma geldiyse, Amerika'da melek yüzlü bir seri katil vardı, adını şu an unuttum. Belgeselde izlemiştim. İnan yüzünü bir görsen, o kadar masumki, insan yaptıklarını izleyince inanamıyor.

    Bu gece izlerim bu filmi izlerim :)

    Şimdilerde bir alışkanlık edindim, ben hiç internet üzerinden film izlemezdim. Nerdeyse 10 gündür her gece film izliyorum :) Dün gece Spielberg'ün Süper 8 ve Rene Zellweger'in başrolde olduğu Kasabanın Yenisi adlı filmleri izledim.

    Çok yazdım dimi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Direkt A.Hitchcock filmleri sıralanıyor insanın aklında Aslıcım,benziyor çünkü cidden.yaa işte melek yüzlü olup sinsi sinsi cinayet işliyorlar.kötü görünüşlü adamdan tırsarsın uzak durursun en azından.ama böyle masum görünüşlü olunca daha tehlikeliler :)

      internet üzerinden izlemek çok keyifli ya.o an ne istiyorsa canın aç izle yani.harika :) bu arada söylediğin iki filme de baktım.süper 8'in fragmanı çok iyiydi.etkilendim.diğerinin de konusunu çok sevdim.ikisini de bi ara mutlaka izlerim ben :)

      hep yaz,çok yaz Aslıcım :))) ben valla keyifle okuyorum,keyifle cevaplıyorum.sevgiler canım :)

      Sil
  5. bugün sürekli karşıma çıkıyor "michael powell" ve "peeping tom". tamam bu filmi izleyecem de nedir bugün sürekli karşıma çıkması çözemedim :D ilahi bir mesaj mı geliyor bana bilemedim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aa cidden mi :))) izlemen gerektiğine dair bi işaret bu o zaman :)) izlemezsen 10 gün içinde başına bi şey gelicek heheheh öyle mailler vardı ya bi ara.onlar geldi aklıma :D

      Sil
  6. İlgimi çekti. İlk fırsatta izlemeliyim. Yoksa kesin bi eksiklik hissederim :) Tşkkler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de aynen böyleyim.aklıma takıldıysa bi kere izlemem gerekiyor :))) ne demek ben teşekkür ederim :)

      Sil
  7. çok iyi bir eski ingiliz filmi bu.
    :)
    peeping tom deyimini bilirsin sanırım.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok çook iyiydi gerçekten deep.
      röntgenci manasına gelmiyor mu :) filmden önce bilmiyordum,öğrenmiş oldum :)

      Sil
  8. Hmmm.. Korku filminden korkuyorum, gerilim filmi de beni geriyor :) Ben bu türden köşe bucak kaçıyorum galiba :) Size iyi seyirler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahucum bu öyle pek korku ya da gerilim değilim..daha çok psikolojik.tabi zaman zaman geriyor biraz hehe :))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...