11 Nisan 2012

İzlenmeyi Bekleyenler

Vizeler dolayısıyla uzun zamandır yazamadım.Neyse ki atlattım, ağır bir yük kalktı üstümden.Mayıs sonuna kadar rahatım artık.
Sınavların bitmesiyle vizyona şahane filmlerin girmesi bir oldu.Çok da iyi oldu.


Geçtiğimiz cuma Titanic 3 boyutlu olarak gösterime girdi.Titanic efsanesi teknolojinin nimetlerinden faydalanarak geri döndü.Sinemada izleme fırsatı bulamayan biz yeni jenerasyon için harika bir fırsat.Titanic'in gösterime girdiği yıl 5 yaşında bir çocuktum ben.Sinemada izleyemedik haliyle.Tabi biraz büyüyüp, okula başlayınca, televizyonda 4589768 defa gösterilmesine mukabil hiç kaçırmaz,izlerdim.Her seferinde izlerdim hem de.Ayda bir gösterirlerdi bi ara resmen.Hiç kaçırmazdım.O dönemler çok yakın bi arkadaşım vardı, ne zaman birimizin evine gitsek, oturur Titanic izlerdik.Sinemaya olan tutkum o yıllarda Titanic'le başladı diyebilirim yani.


Böylesine çok sevdiğim filmleri sinemada izleme hayalim vardır benim.Örneğin Rosemary'nin Bebeği'ni çok severim biliyorsunuz.Onu sinemada, dev ekranda izlesem mesela..Off, düşünmek bile heyecanlandırıyor.


Dolayısıyla, 'kaç defa izledik onu yeaa, niye sinemada izliyim ki bi daha' kafasında olmayanlardanım.Bir arkadaşıma birlikte izleme sözü verdim Titanic'i.O şehir dışından gelir gelmez gidip izleyeceğiz.Biliyorum ağlayarak terk edeceğim o salonu.Şimdiden heyecanlanıyorum.İzleyip de yorum yapmak isteyen varsa, çekinmesin.Övsün bol bol, daha da heyecanlanayım ben.


Bir diğer merakla beklediğim -gün saydığım,yolunu gözlediğim,aylardır gül döktüm yollarına gel artık kollarıma dediğim- film ise ''YERALTI''. Zeki Demirkubuz'un çok sevdiği,birçok filminde ilham aldığı Dostoyevski'nin kitabından-Yeraltından Notlar- esinlenerek çektiği bu filmin vizyon tarihini (13 Nisan) deyim yerindeyse iple çekiyorum.İlk defa bir Zeki Demirkubuz filmini sinemada izleyeceğim için ekstra heyecanlıyım.İlk gün gidip izlemeyi düşünüyorum.Bir tek dileğim var: Engin Günaydın'ın oynadığı görüp, 'Aaa Burhan varmış,eğlencelidir bu yeaaa' diyenler gelmesin o filme.Yani o derece eminim ki bu kafayla gelecek insanların olacağına, Zeki Demirkubuz filmlerini tanıtan broşürler mi dağıtsam acaba sinemanın önünde diyorum.Hayır başıma gelecekleri biliyorum ben.Adamlar gelecek ellerinde patlamış mısır ve kolalarla.Sonra sıkılacaklar.Fısır fısır konuşmalar başlayacak.Ben bir şey anlamayacağım o filmden sonra.Erken saatte izlemeye gitmem en iyisi olur sanırım.Kimse olmaz mis gibi izlerim, evet evet..

Sonuç olarak ben bu nisan ayını çok sevdim.Sinemaseverler ayı olsun bu ay.Her ay böyle olsun hatta.Hepinize bol seyirli günler diliyorum.Sinemaya gidin,izleyin gaarii.

21 yorum:

  1. yeraltı mı. aaa. gelsin gelsin.
    :)

    YanıtlaSil
  2. aynı anda yorum yapıyormuşuz.
    :)
    seni görmek güzel.
    :)
    vizeler için de geçmiş olsun.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eveeeet aynı anda yorum yapmışız :))
      deep seni de görmek çok güzeel :))
      uzun zamandır yoktum ya.okuyamadım yazılarını da pek :((
      teşekkür ederim geçti gitti :))
      yeraltı gelsin ya, hemen gelsin.sen de mutlaka izle demicem zaten izlersin biliyorum :)

      Sil
  3. ben de Yeraltı'nı çok merak ediyorum geçen gün Engin Günaydın'ı dinlemeye gittim, genelde bu film üzerine konuşuldu, meraklandım ben de :)
    Titanic güzel film, etkilenmeyen insan var mıdır bilmiyorum ama bu 3 boyutlu olarak tekrar vizyona girmesi çok ticari geldi bana, şahsi fikrim tabii :)
    Şimdiden iyi seyirler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya kesinlikle amaç ticari.ben de pek etik bulmuyorum ama ilk göz ağrılarımdan.ilk hayran olduğum film denebilir :) sinemada izleme fırsatını bir de üç boyutlu olarak izleme fırsatını kaçırmak istemiyorum :)
      teşekkür ederim canım :)

      Sil
  4. burhan bu film için 6 ay bunalım yaşayıp kendini buna hazırladığını anlatıyor. bende merak ediyorum filmi. titanik yıllar önce siyah-beyaz versiyonunu seyretmiştim trt 2 den , ben de onu unutamıyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. vaay bunu bilmiyordum.son zamanlarda dizide de basit bir rol oynuyor zaten.tamamen filme konsantre olmuş demek ki :)
      siyah beyaz versiyonuna ben de rastlamıştım geçen gün bi sitede.izlerim onu da :)

      Sil
  5. ben de dün gittim ama 3d gözlük mahvetti beniş hatta yazı yazıcam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aa niye kii.peki o zaman bekliyorum yazını merakla Mia'cım :))

      Sil
  6. Titanic ne olursa olsun mutlaka izlenir ve izlerim diye düşünüyorum :)

    Yeraltı filmi ile ilgili pek çok şey okudum-okuyorum. Çok az kaldı, izlemek lazım :) böyle bir filme, burhan beklentisi ile gelenler olursa kendilerine yazık ederler bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. di mi ya izlemek lazım :) bu fırsat yakalanmaz bi daha :)
      umarım o beklentiyle gitmezler.uyarmış olalım onları burdan :))

      Sil
  7. Yeraltı filminin çıkacağından hiç haberim yoktu, öylesine iş-sınav psikolojisine girmişim. Engin Günaydın'ın ben hep hüzünlü bir yanı olduğunu düşünürüm zaten. Aslında benim gözümde gayet Türk sinemasının Kevin Spacey'si olabilir.

    Bir de Serhat Tutumluer sende nasıl bir ses var öyle yaa, görüntü ayrı ses ayrı var adamda.

    Kızsal yorumu es geçersek, "Dostoyevski gerçek her şeyin anası değil babasıdır der... Ama çok da önemli değil..." derkenki ifadesi koş git izle demiyor mu? Yok yok gayet olmuş bu bunalım hali, belli, oturmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şahane bi yorum olmuş bu öncelikle bunu söylemeliyim :)
      kevin spacey benzetmesi çok yerinde, katılıyorum
      serhat tutumluerin oyunculuğunu da çok beğenirim ama ses tonunu daha çok beğeniyorum.
      kesinlikle bunalım havası 'evet,olmuş' dedirtiyor.engin günaydın bir de her rolünde 'burhan' izlenimi yaratmasa süper olacak.
      o sözü yazacaktım biliyo musun :) yayınladıktan sonra aklıma geldi üşendim eklemeye.çok güzel laf sokmuş :))
      kısacası cuma günü gelsin artıııık :))

      Sil
  8. Zamanında Titanic'i sinemada izlememiştim.O yaşlarda 3 saati geçen bir şey için kendimi bir yere kapatamazdım.Tabi geçen yıllarda milyon kere izledik tvde.Tekrar beyaz perdeye döndüğünde ise kaçırmadım bu sefer,2. gün gittim.Gerçekten sinemada izlemek apayrı bu filmi.Tüylerim diken diken oldu,15 sene öncesine gittim.Gencecik DiCaprio ve Winslet'i tekrar görmek için bile değer:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle kaçırmamak lazım.iyice sabırsızlandım valla cem :)

      Sil
  9. Ben de 5 yaşındayken sinemada izlemiştim, 5 yaşındaki zekayle 20 yaşında bir olmaz tabii. Defalarca izledim sonrasında, ben de çok severim.

    Sinemada ben de izlemek istiyorum, fırsat bulursam halledeceğim bu hafta :)

    Vizeler iyidir umarı,geçmiş olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de hala izleyemedim titanic'i sinemada.gitmeden izlemek lazım.kaçırırsam çok üzülürüm :)
      vizeler güzeldi ya,çok teşekkür ederim :)

      Sil
  10. Of ben de heyecanlandım şimdi!Bir an önce izlemek istiyorum :)
    Ben de bin kere izleyen ama bıkmayanlardanım üstelik sinemada izlemek daha da güzel olacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaa ben hala ikisini de izleyemedim :((
      sinemada süper olacak ya.hoş izleyenler pek heyecanlanmamış gibi görünüyor ama olsun :) bu fırsat bi daha ele geçmez.kaçırmamak lazım :)

      Sil
  11. Titanic, gerçekten çok güzel bir yapımdı..
    Ben de defalarca izlemişimdir ama her defasında aynı tadı almışımdır..
    Üç boyutlu olarak yapılması harika..
    Paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dün izledim.Harika bir deneyim oldu benim için.Kaçırsaydım çok üzülürdüm bir Titanicsever olarak :)
      ben teşekkür ederim:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...