25 Ağustos 2011

Kill Bill



Kill Bill,ahh Kill Bill.Nasıl övsem seni,ne dersem diyeyim az kalacak biliyorum.
Ciddi manada bir Kill Bill 'fanatiğiyim'.Evet fanatiklik Kill Bill sevgimi anlatacak uygun kelime olacaktır sanırım.Bir çırpıda izleyiverdim 2 bölümünü de ve sonra defalarca izledim,yine izledim,yine de izlerim,hep izlerim...Üçüncü filmin çıkacağını duyunca çocuklar gibi sevindim,hopladım, zıpladım.Bu arada vol.3 2014'de vizyona girecek.
Giriş kısmında övgülerimi sunduğuma göre,gelelim esas meseleye.Filmi izlemeyenler için tanıtacağım filmi ama objektif olmamı beklemesin kimse.Hohoyt gören de ben çektim filmi sanacak.Benim filmim olsa bu kadar sahiplenmezdim yahu.abartmıyorum,tamam mı?!

FRAGMAN:


Yapım: 2003 /ABD,Japonya
Tür: Aksiyon,Gerilim,Suç
Yönetmen: Quentin Tarantino
Oyuncular: Uma Thurman(The Bride/ Black Mamba)
Lucy Liu (O-Ren Ishii)
David Carradine(Bill)
Julie Dreyfus(Sofie Fatale)
Sonny Chiba(Hattori Hanzo)
Chia Hui Liu(Pai Mei)
Michael Madsen(Budd)
Daryl Hannah (Elle Driver)
Vivica A.Fox(Vernita Green)
imdb puanı: 8.2 


Filmin teması intikam.Gelelim konuya:
Baş karakterimiz Uma Thurman.'The Bride' olarak anılıyor,'black mamba' da deniliyor.Biz Uma Thurman diyelim :)
Efendim,kendisi bir seri katil.Bill'in de gözdesi.Bill'e ihanet etmesi sebebiyle,cezalandırılıyor tüm ekip tarafından.ekibin başında da Bill bulunuyor.Ekip düğününü basıyor,herkesi öldürüyorlar.Uma Thurman başından vuruluyor ama ölmüyor.Komaya giriyor ve bu 4 yıl çıkamayacağı bir koma oluyor.Hastanede gözlerini açtığı anda ise intikam yemini ediyor ve bir liste hazırlıyor.Kendisine bunu yapanları tek tek cezalandırmaya başlıyor ve işte olay bu andan itibaren başlıyor.

İlk filmde bu listenin yarısını temizleyen Uma,ikinci filmde de liste temizliğine kaldığı yerden devam ediyor.Yani amaç aynı.Tabi ikinci filmde artık esas amacı Bill'e ulaşmak.



Olay kronolojik sırayla anlatılmıyor.Zaman zaman geçmişe dönüp karakterlerimizi daha iyi tanıyoruz.Bol bol kan,el,kol,bacak kesme sahneleri yer alıyor.Her şeyi ciddiye almadığınız sürece bu sahnelerden oldukça keyif alacağınızı düşünüyorum.

işte o meşhur toplu kıyım sahnesi :)

Filmin müzikleri ise olağanüstü.Hiç abartmıyorum gerçekten harika.Yani filmin en çok övülmesi gereken kısımlarından biri bu bence.Sahneleri güzelleştiren,olay örgüsünü daha akıcı kılanın müzikler olduğunu düşünüyorum bu filmde.O kadar doğru seçimler yapılmış ki bu konuda.Aslında her konuda.Oyuncu,mekan,vs.vs...

Film bittiğinde ise kılıçlara karşı özel bir ilginiz oluşmaya başlayacaktır buna eminim.Hatta işi abartıp kılıç koleksiyonu yapmayı bile düşünebilirsiniz.benden söylemesi :)

Bana göre Tarantino'nun en iyi eseridir.Hatta Pulp Fiction bile benim için Kill Bill'den sonra gelir.Böyle de büyük konuşurum :)

Uzun lafın kısası izleyin,izlemeyenlere izlettirin.

İyi seyirler

4 yorum:

  1. hayatıomın filmi!

    cidden nasıl övünse de tarif edelemez. canım tarantino..

    süperdi!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayneenn Mia'cım.kaç defa izledim inan hatırlamıyorum.2014'te 3. film geliyor.nasıl sabırsızlıkla bekliyorum anlatamam :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...