6 Kasım 2011

Bir dizikoliğin günlüğü

Düşündüm de uzun zamandır takip ettiğim dizilerle ilgili yorum yapmıyorum.Bu yazımda izlediğim yabancı dizileri değerlendireyim.Türk dizilerini bir ara uzun uzuun yorumlamak istiyorum.

Ancak şunu belirtmeliyim,genel olarak bu sezondan pek memnun değilim.Ayy,hadi yeni bölümü gelsin dediğim birkaç dizi var.Bu genellemeye bizim diziler de yabancı diziler de dahil.Hiç ayrım yapmadım.İşte bir çoğu alışkanlık olmuş o yüzden izliyoruz.


How i met your mother:


Ahh canlarım,şimdi üstte belirttiğim durum sizin için geçerli değil;çünkü tam gaz devam ediyorsunuz.Hep diyorum,yine dicem.Ben sizi 15-20 yıl daha izlerim be.Ted,açıklama 'mother'ı sen annem tamam mı ? Oyalamaya devam et şu bebelerini.Ödüm kopuyor söyleceksin ve her şey bitecek diye.Yapma bunu bize.


Ayy geçenlerde bir yerde HIMYM 7.sezonu değerlendiriyor birisi.Demiş işte,artık bitmeli,sıktı vs vs vs zırvalamış anlayacağınız.Ulan anlamıyorum ki ben bunu.Bitmesini istiyorsan izleme.Bak,çok basit bir çözüm cicim bu,aklına nasıl gelmedi daha önce.Halbuki çok zeki geçinirsin.İzleme ulan izleme.Hem izleyip hem de 'HIMYM çok bozdu,öyle böyle değil baya bozdu' muhabbeti yapma. Ya sev ya terk et

Gerçekten anlam veremiyorum.HIMYM'ı oturup, zaaaaaa,zuhahaha,puhahaha falan diye,bölümün başından sonuna yarılarak,koltuğunuzdan düşerek falan izlemeyi umuyorsunuz.Oğlum öyle bi amacınız varsa ve hiç başlamadıysanız diziye,valla başlamayın.Bu dizinin olayı bu değil ki.Ha,bazı anları var ki -sayısı da oldukça fazladır- aynen bu şekilde gülersiniz;ama HIMYM kahkahalar attırmayı vaadetmez izleyiciye.Baştan sona sırıtık bi ifadeyle izlersiniz,oyunculara hemen ısınıverirsiniz,bi süre alışkanlık haline gelir ve vazgeçemezsiniz.Ciddi ciddi eğlendirir.Lütfen ama lütfen bu dizi bitsin yea diye gezinmeyin ortalıkta.Hayır,dayanamıyorum küfretme ihtiyacı hissediyorum.Salon kadını çizgimden kaydırmayın beni..


Ben yeni sezonu değerlendirecektim değil mi? Evet.. Yeni sezon iyi gidiyor (hadi canım) Yalnız şu psikiyatra alışamadım ben.Gitsin o.Ya artık nasıl benimsediysem diziyi,gruba yeni biri katılınca kendi arkadaş grubuma yeni birileri gelmiş gibi hissediyorum.Ayy gitsin bu triplerine giriyorum.Isınamıyorum bi türlü..Nora'ya da aynı duyguları besliyorum Robin'cim sakın alınma.Tez zamanda defolurlar inş,amin.

Yalnız büyük ihtimal Barney ve Nora'nın düğünü o..Barney son anda Robin'i sevdiğini anlayıp vazgeçecek.Öyle tahmin ediyorum ama ters köşe yapabilirler.Ne bileyim,Barney gay olmuş olabilir,barmenle evleniyor olabilir.Olur mu olur..Neyse bokunu çıkarmayayım.Barney'ye her yol Robin yalnız,bu böyle biline.

Ted'i gittikçe zavallılaştırıyorlar.Bu 'loser' halleriyle daha da çekici geliyor yalnız adam.Ama siz yine de bu kadar gitmeyin üstüne senaristler.

The Big Bang Theory:

Tam gaz diyemesem de güzel gidiyor TBBT.İnce espriler,şahane karakterler ve Sheldon.Sheldon'ı diğerleriyle birlikte anmak haksızlık olur.Onun yerinin ayrı olduğunu belirtmeliyim.Sadece Sheldon için izlenir bu dizi,hiç abartmıyorum.
Bu görsel 4. bölüme aitti yanlış hatırlamıyorsam ve sezonun en iyi TBBT bölümü olmaya adaydır kendisi.

Bunlar da böyle ilginç bi üçlü oldu.Penny ise son zamanlarda gözüme daha bir güzel görünüyor.Leonard'la Penny bir araya gelmeli demişimdir mutlaka daha önce,yine dicem.Neyse ki Priya'dan kurtulduk.Penny ise Leonard'ın işlerini açtı ha.Penny'den sonra kurtuldu loserlıktan.Bi sürü manita yaptı,bi boş kalamadı yani.Penny elini çabuk tut bebeğim.Tipsiz olabilir ama yakışıyosunuz siz.Hayır Leonard'la birlikte olması değil derdim,yanlış anlamayın.Penny Leonard'la birlikte olursa,Sheldon'la daha çok muhattap oluyor.İkisinin diyaloglara ise bayılıyorum.Ahh,yine Penny'le Leonard'ın odasının kapısını tıklatsa ''Leonard,Penny,Leonard,Penny'' dese,çat diye odalarına dalsa falan.Hep bunlar için istiyorum Penny ve Leonard'ın birlikte olmasını.


Hahaha,ay bu arada şunu paylaşmadan geçemiycem.En iyi bazinga değil de ne ?
Surattaki şapşal ifadeye gel ya.

The Walking Dead


2.sezona pek iyi başlamadılar.İlk iki bölümü yalnızca tanıtım falan olarak kabul etmek istiyorum.3. bölümle The Walking Dead 2.sezona başladı bence.Şu andan itibaren yeni bölümleri merakla beklemeye başladım.


Sadece zombi falan yok dizide merak etmeyin yasak aşk falan gibi şeyler de var.Kuru kuru zombi izletmiyorlar.Lori ve Shane olayının açığa çıkacağı günü bekliyorum ben şimdi.Lori de intihar etmeye kalkmasa bari Bihter gibi.Ya Lori demişken,ben Sarah Wayne Callies'in ne kadar güzel bir kadın olduğunu söylemeden geçmemeliyim.Ayıp olur,haksızlık olur.

Diziyle ilgili tek sıkıntım,zombilerin geçirmiş olduğu evrim.Yahu bu yaratıklar,zar zor yürüyordu ilk sezonda.Burnunun dibindeki adamı yakalayamıyorlardı.Bu sezon antrenman falan yaptı galiba bu şeker şeyler.Bi atak,bi çeviklik, uuu sormayın yani.

Chuck


Chuck,bu sezon umut vaadetmiyor.Yeni Intersect'imiz Morgan..Hmm,yani ne bileyim,yine izlenir dizi.Ama tamamen alışkanlık olduğu için..

Benim yeni sezonda takip ettiğim yabancı diziler bunlar.Bir ara Türk dizileri kritiği yapacağım..Bol seyirli günler sevgili okur.

8 yorum:

  1. The Big Bang Theory bu diziye arada denk geliyorum ve keyiflii :)

    YanıtlaSil
  2. TBBT candır :) hoşgeldin bu arada
    :)

    YanıtlaSil
  3. hoşbuldum :) başarılar diliyorum. :)

    YanıtlaSil
  4. Chuck'ı tarihe bıraktık. Kendi çapında iyi de bir finaldi aslında.
    HIMYM'a laf söyleyeni dövüyorlarmış zaten.
    Walking Dead için de yeni sezon hazırlıklarımız başladı. Ya da 2. sezon devamımı desek bilemedim.

    Ve lütfen Doctor Who izlediğini söyle. =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Chuck'ın son bölümleri süperdii.Sezonun ilk bölümlerini izlerken yazmıştım bunu.
      Finali de iyiydi,hiç beklemezdim böyle bir final.Bir ağladım bir ağladım ki sorma.. :))
      Walking Dead başlasın artık, sezon içinde bu kadar ara verilir mi ya.Ama en son gösterilen bölüm de cidden şahaneydi.Aynı kalitede bölümler gelecekse bekleriz yani sorun değil :)

      Doctor Who izlemiyorumm, heheh utandım şu an.Big Bang Theory'de izliyorlardı geçen gün Doctor Who'yu, ''aa ben niye izlemiyorum ki'' diye düşündüm.Sırf İngiliz aksanı için bile izliyor olmam lazımdı halbuki,hayret :) en kısa zamanda başlıyorum izlemeye :)

      Bu arada hoşgeldin :) eski yazılarıma yorum bırakman çok sevindirdi beni :))

      Sil
    2. Hoş bulduk o vakit. :) Bir göz attım arşive tık dedi :) İlgimi çeken yere de bıraktım imzamı. Sanırım Walking Dead'in şöyle bir durumu var, dizi normal şartlarda bir sezon sürecekmiş. Fakat tutunca 2. sezonu çekmek farz olmuş. Bu arada onun arası. Yani ben öyle biliyorum.

      Ayrıca Doctor Who'yu izle n'olursun? Hatta sonra fikirlerini falan da paylaş. Bende yeni başladım. 1.5 ayda bitirdim 6 sezonu. Şu an sinirden öleceğim. İlk sezondan sonra sıkılıp bırakma sakın. :) Dün arada kaçırdığım bir özel bölümü buldum da nasıl sevindim bilemezsin.

      Biri İngiliz aksanı mı dedi? :)

      Sil
    3. Hahah çok iyi yaptın :))
      Ayy Walking Dead iyi ki 1 sezon olmamış,hemen bitseydi çok üzülürdüm.Yeter ki devam etsin, biz bekleriz sorun değil :)
      Ahh İngiliz aksanına bayılıyorum.hiç izlemeyeceğim bir filmi,diziyi falan izlettirebilir bana o aksan :) ama Doctor Who'yu zaten izlemek istiyordum,sadece aksan için değil.kaliteli bi dizi sonuçta :)

      Bak şimdi iyice merak ettim, bu gece başlıyorum izlemeye :))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...